Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ομιλίες Χαιρετισμός Δημάρχου Μοιρών κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Καλούς Λιμένες στις 16-10-2008
Χαιρετισμός Δημάρχου Μοιρών κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Καλούς Λιμένες στις 16-10-2008 PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 16 Οκτώβριος 2008 00:00

Σας καλωσορίζουμε στο Νησί μας, στο Δήμο μας, στον ιερό τούτο τόπο στ' αγιασμένα τούτα χώματα που είναι μάρτυρες των βηματισμών του αποστόλου των εθνών Παύλου.

Αυτά τα χώματα που τα πάτησαν ευλαβικά και ανάλαφρα Άγιοι, Όσιοι, Ασκητές, άνθρωποι της πίστεως μας, πατριώτες όλοι τους ιεροεθνομάρτυρες.

Στο πρόσωπο σας παναγιώτατε, Μακαριώτατοι, στα πρόσωπα σας σεβάσμιοι Αρχιερείς διακρίνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Σε μία περίοδο που η εποχή μας βάλλεται, η κοινωνία μας καθημερινά τορπιλίζεται οι σκηνές βίας συχνό φαινόμενο, η καταστροφή του περιβάλλοντος μας είναι ορατή, ο ατομικισμός και η έπαρση δεν απολείπουν.

Όλα τα παραπάνω, αυτό που λέγεται «σημερινό αδιέξοδο» είναι αδύνατο να ευδοκιμήσουν στον κόσμο της ορθοδοξίας. Ούτε φυσικά είναι δυνατόν να συμβιβαστούν με το ήθος και της προθέσεις τουλάχιστον της χώρας μας. Του Νησιού μας αλλά και του τόπου μας.

Έχουμε λόγο να τα πιστεύουμε όλα αυτά, άλλωστε ο κάθε ελληνικός νους αναγνωρίζει στην ορθοδοξία την έντονη και σε καιρούς χαλεπούς παρουσία για το γένος μας καθώς και την απλόχερη και ανιδιοτελή προσφορά της στη διαμόρφωση της ταυτότητας μας ως λαού.

Παναγιώτατε, Μακαριώτατοι, σεβάσμιοι αρχιερείς.

Από την προσήκουσα απόδοση τιμής στο πρόσωπο σας, στα πρόσωπα σας, δεχθείτε την εκ βάθους καρδίας προσφερόμενη ταπεινή αγάπη μας καθώς και τον απεριόριστο σεβασμό μας.

Καλώς ορίσατε

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg